UME BIRD RACE 2016 PDF Skriv ut Skicka sidan

Ume Bird Race 2016 går av stapeln LÖRDAGEN DEN 30/1

SAMLING 08:00, VID SKOGIS PARKERING (PRECIS SOM TIDIGARE ÅR). 

Ume Bird Race är ett årligen återkommande evangemang som lockar ca 100-talet personer att under ~6 timmar försöka se så många arter som möjligt inom Västerbottens län. I skaran deltagare så återfinns det allt från hårdskådare till dem som just upptäckt att det finns fåglar. Vem som helst oavsett kunskap är hjärtligt välkommen att deltaga. Deltagande lag bör bestå av 3-5 personer, i undantagsfall 2 personer eller inklusive “maskotar”. Det finns två tävlingsklasser: billag och icke bilburna (miljövänliga) lag. Det senare innefattar gång (med eller utan barnvagn), cykel och kollektiva färdmedel.

TÄVLINGEN PÅGÅR MELLAN 08:30 till 15:00. Under kvällen finns det sedan möjlighet att deltaga i summeringen av tävlingen samt middag. Middagen kommer att bestå av någon sorts buffé med alkoholfri dryck eller öl och vin för en billig penning (ca 20 kr), och kaffe. Buffén kommer även att innehålla vegetariska alternativ.

KOSTNADEN FÖR DELTGANDE I RACET ÄR 40:- OCH RACET + MIDDAG ÄR 250 Betalning i jämna valörer, sker vid samlingen innan start.

REGLERNA är enkla: Kortfattat så gäller det att se så många olika arter som möjligt. Samtliga deltagare inom varje lag måste ha sett/hört arten för att den ska räknas. Dock behöver det inte vara samma individ. Billag bidrar med en slant som kompensation för utsläpp och eventuella överskott från hela arrangemanget kommer att gå direkt till fonden för fågelskydd. För att skilja lag på samma antal arter så räknas antal km körda/cyklade där den som avverkat minst antal km har en fördel. Vinnande lag blir automatiskt nästkommande års arrangörer och är därefter "immuna" under de nästföljande 3 åren.

ANMÄLAN (SENAST 22/1) kan göras till Niklas Andersson på   Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

ANGE DÅ 1) lagnamn, 2) namn på deltagare, 3) antal som deltar på middagen, 4) om det finns några speciella önskemål (allergier, vegetariskt mat etc).

EXTRA TÄVLING: 
Koltrast blev vald till Sveriges nationalfågel 2015, därför kommer vi under racedagen hålla en tävling med koltrast. Helt enkelt, laget som ser flest antal koltrastar vinner tävlingen!

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION kontakta Niklas Andersson.

 HJÄRTLIGT VÄLKOMNA MED ERA ANMÄLNINGAR!

 Uppdateringar om UBR och kommer finnas tillgängliga på VOFs hemsida (www.vofnet.se) och facebook (Fågelskådning i Umeå) samt även på maillistan UBN.

Lycka till med rekandet inför racet hälsar Lag Delin med rutin